Veilig winkelen & betalen 

Telefoon: 0162 - 40 28 01 (ma t/m vr 8:30-17:00 uur)

Return to Previous Page

Mitsubishi Photo Printers

Mitsubishi Photo Printers

Kleursublimatie ( Dye Sublimation) printers printen topkwaliteit foto's welke zeer lang houdbaar zijn, krasbestendig en watervast.

Hoe werkt het kleursublimatie systeem:
Wanneer de afdrukopdracht wordt gegeven verdeelt de printersoftware de kleuren in 3 hoofdkleuren: Yellow, Magenta en Cyaan in 256 gradaties per kleur, deze kleuren worden d.m.v. een transparante kleurfolie vanaf de folie op het papier door middel van een termische kop aangebracht
- bij weinig kleur lage temperatuur, bij veel kleur hogere temperatuur
- het papier wordt 3 x getransporteerd, bij de folie worden de 3 verschillende kleurpanels apart getransporteerd
- de kleuren worden overelkaar heen aangebracht.
Met dit systeem worden echte kleuren bereikt nl. 16,2 miljoen. Doordat een transparante folie wordt toegepast op een wit papier is de kleur wit altijd echt wit. Na het aanbrengen van de kleurfolie wordt extra een lamineerlaag aangebracht voor bescherming en is de afdruk kleurecht ( houdbaar 100 jaar) watervast en krasbestendig.

De afdruk van een kleursublimatie printer is kwalitatief beter en sterker in vergelijk met de resultaten uit veel inktjet printers.

Het kleursublimatie afdruksysteem wordt veel toegepast, bij alle pasfotosystemen en daarnaast alle digitale fotoafdrukstations in veel winkels en winkelketens als Hema enz.